Είχε καιρό να υπάρξει τέτοια κομματική δραστηριότητα στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης. Ανακοινώσεις της Διοικούσας, συναντήσεις με δημάρχους και εκπροσώπους τοπικών φορέων, δείπνα με εφ’ όλης της ύλης συζητήσεις.

Όλα αυτά προκλήθηκαν από την άνοδο στη Θεσσαλονίκη του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Γιώργου Στεργίου, που για τρεις ημέρες περιόδευσε στην πόλη, με σκοπό την κομματική επανεκκίνηση. Ο κ. Στεργίου είδε δημάρχους, όπως τους Κώστα Ζέρβα, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Γιάννη Ταχματζίδη και Λάζαρο Κυρίζογλου, τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, και τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ, Γιώργο Κωνσταντόπουλο, επισκέφτηκε καινοτόμες επιχειρήσεις, ενώ παρακάθισε και σε δείπνο με τους «γαλάζιους» βουλευτές της πόλης.

Το δείπνο έγινε στο «Ντερλικατέσεν», στην περιοχή της Πυλαίας, παρουσία 6 βουλευτών και ενός υφυπουργού (Κ. Γκιουλέκας, Σ. Σιμόπουλος, Α. Ευθυμίου, Δ. Κούβελας, Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης) και είχε τη σημασία του. Κατ’ αρχάς, ο πρόεδρος της «γαλάζιας» Διοικούσας και διοργανωτής του τραπεζιού, Τάσος Σπηλιόπουλος, έθεσε τοπικά ζητήματα, ζητώντας καλύτερη ενημέρωση από τους υπουργούς για την κυβερνητική πολιτική, ενώ δεν απέφυγε να μιλήσει και για τα κακώς κείμενα. Δηλαδή, για διορισμένους κρατικούς αξιωματούχους που δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και παρασκηνιακούς διαγκωνισμούς για την προεδρία της Διοικούσας.

Από τη μεριά του, ο Γ. Στεργίου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που καταγράφεται μεταξύ των βουλευτών Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές εκλογές, τις οποίες προσδιόρισε ότι θα γίνουν το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου.

Δεσμεύτηκε, δε, να υπάρξει πρωτοβουλία για την καλύτερη συνεργασία βουλευτών και κυβέρνησης. Φυσικά, η κουβέντα περιστράφηκε και γύρω από την πανδημία και την επόμενη ημέρα, την οργάνωση της 85ης ΔΕΘ, αλλά και θέματα της πόλης. Το δείπνο διήρκεσε σχεδόν 2,5 ώρες, το μενού περιλάμβανε κρεατικά και μπύρα, ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όπως η καθυστέρηση έναρξης του δείπνου. Ο λόγος; Δύο βουλευτές (Δημήτρης Κούβελας και Θόδωρος Καράογλου) δεν μπορούσαν να βρουν το μαγαζί.