Καλοκαίρι αποφάσεων για τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος ζυγίζει τα υπέρ μιας δικής του υποψηφιότητας για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής.

Αυτό που τον προβληματίζει είναι η εκλογική επίδοση, με δεδομένο την πόλωση που θα επικρατήσει μεταξύ των τριών βασικών διεκδικητών (Γεννηματά, Λοβέρδου, Ανδρουλάκη), καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να έχει την τύχη του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος στις εκλογές του 2017 έλαβε 2,43%.

Με το βλέμμα στραμμένο στον Καστανίδη

Ο πλέον σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει την απόφαση του είναι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Χάρη Καστανίδη, καθώς αυτή είναι κρίσιμη για να προσελκύσει την παπανδρεϊκή ψήφο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα, με συνομιλητές του να φέρονται να επιβεβαιώνουν αυτή του την πρόθεση.

Πάντως ο κ. Γερουλάνος ετοιμάζει τις προτάσεις του για τον προοδευτικό χώρο ,ενώ σε κάθε δημόσια παρέμβασή του δηλώνει παρών στην προσπάθεια αναγέννησης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης με μεταρρυθμιστική ατζέντα. Όπως μάλιστα λένε συνομιλητές του, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων «πιστεύει ότι μέγιστη σημασία έχει η εσωκομματική διαδικασία να είναι η αφορμή να παρουσιάσει η Δημοκρατική Παράταξη ένα σχέδιο για την χώρα…».

Η «παράμετρος Γερουλάνου – Καστανίδη» πάντως θεωρείται κρίσιμη στην εξέλιξη και ενδεχομένως στην έκβαση της μάχης για την ηγεσία, καθώς μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, στο οποίο αποδίδεται μεγάλη σημασία από όλες τις πλευρές