Τα αυξημένα κρούσματα στην Κρήτη και ο φόβος ότι το επιβαρυμένο ιικό φορτίο θα επηρεάσει τον τουρισμό «οδήγησαν» τον Χάρη Θεοχάρη στην Κρήτη.

Ο υπουργός Τουρισμού είδε τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες, αλλά και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, στον οποίο έκανε λόγο για την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών.

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρινός ενημέρωσε τον υπουργό Τουρισμού για το σποτ του δήμου, μέσω του οποίου παροτρύνονται οι πολίτες να εμβολιαστούν, με τον κ. Θεοχάρη να αποδίδει τα εύσημα. Στην ίδια συνάντηση ο κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε και για τον σχεδιασμό μαρίνας στο Ηράκλειο, χωρητικότητας 1.000 σκαφών, που, όπως επισημάνθηκε, αποτελεί κομβικής σημασίας στρατηγική επιλογή για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.

«Λείπουν περίπου 12.000 θέσεις σκαφών στη χώρα και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στο έργο αναβάθμισης υποδομών για τα τουριστικά σκάφη», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι μια μεγάλη μαρίνα στην Κρήτη είναι αυτονόητη και πως ο σχεδιασμός του δήμου ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο του υπουργείου.

Εκκληση για εμβολιασμό έκανε ο υπουργός και κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Ο ίδιος, αναφερόμενος στον τουρισμό, τόνισε ότι πρόκειται για τον «γιατρό της οικονομίας», προσθέτοντας πως το άνοιγμα της σεζόν «συνοδεύεται από επαγρύπνηση και με βασικό κλειδί τον εμβολιασμό».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Ν. Χαλκιαδάκης, αποκάλυψε ότι Κινητή Μονάδα της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης θα ξεκινήσει εμβολιασμούς για εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ ο πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, ζήτησε να μην υπάρξουν αποφάσεις τύπου Μυκόνου στην Κρήτη, γιατί «αν χτυπηθεί η ναυαρχίδα, θα βουλιάξει όλος ο στόλος».