Ο Αλέξης Τσίπρας διετέλεσε σχεδόν πέντε χρόνια πρωθυπουργός. Σε αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι απλώς δεν επισκέφτηκε ποτέ το νησί των ανέμων, αλλά συχνά πυκνά διάφορα στελέχη του έκαναν ειρωνικά σχόλια για τον ελιτισμό του νησιού, για την υποκουλτούρα που καλλιεργεί, για το καπιταλιστικό μοντέλο που προωθεί κλπ.

Τώρα, με αφορμή και το λοκ ντάουν που είναι σε εξέλιξη από το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφτεί, λέει, το νησί, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξή του στους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα σε εκείνους που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Η στάση αυτή του κ. Τσίπρα δείχνει, αν μη τι άλλο, την υποκρισία που διακατέχει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του, όπως επίσης και το όψιμο ενδιαφέρον του, που αποκλειστικά καταγράφεται για μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Μένει να δούμε, βεβαίως, τι θα πει κατά την επίσκεψή του στο νησί, τι θα προτείνει σε σχέση με τη λήψη μέτρων και τους ελέγχους, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το κόμμα του έχει υιοθετήσει σε διάφορα ζητήματα μια αμφίσημη στάση, προκειμένου να πιάνει περισσότερα ακροατήρια.

Όπως για παράδειγμα κάνει με τον εμβολιασμό που αφενός ο κ. Τσίπρας και άλλα στελέχη στηρίζουν τη διαδικασία, αφετέρου αφήνουν τον Πολάκη και την Τζάκρη να εκφράζονται κατά του καθολικού εμβολιασμού.