Περίσσεψαν τα χαμόγελα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, και του υφυπουργού Γιάννη Οικονόμου, για να παρουσιάσουν τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Oλα αυτά στο προσκήνιο, βέβαια, γιατί στο παρασκήνιο οι κεραίες μου έπιασαν σήματα δυσφορίας εναντίον του υπουργού των αγροτών. Ο λόγος;

Πρώτον, γιατί ο ίδιος ή, έστω, κάποιος συνεργάτης του δεν ενημέρωσε επίσημα για την παρουσία του στη Λάρισα τους τρεις βουλευτές του νομού. Αποτέλεσμα ήταν κανείς εξ αυτών να μην παραστεί στη σύσκεψη, ενώ μόνο ο Χρήστος Κέλλας έκανε μια παρέμβαση εξ αποστάσεως.

Δεύτερον, γιατί τόσο ο ίδιος όσο και ο Οικονόμου επέλεξαν να επισκεφθούν τα γραφεία της Tοπικής Oργάνωσης της Ν.Δ. στη Λάρισα και να «πάρουν από το χεράκι» τον πρόεδρο Χρήστο Καπετάνο για επισκέψεις στον νομό. Δεδομένης της υποψηφιότητας Καπετάνου στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αυτό θεωρήθηκε «unfair» από τους υπολοίπους, οι οποίοι μπορεί να μην αντέδρασαν επίσημα, ωστόσο στο παρασκήνιο δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους.

Μαθαίνω πως για το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή για τη στήριξη που λαμβάνει ο τοπικός «γαλάζιος» πρόεδρος από μια σειρά στελεχών, έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Η αίσθησή μου είναι, πάντως, πως δεν θα αλλάξουν πολλά μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, και εκεί, τελικά, θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.