Εκλογές… δια στόματος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει μιλήσει για πρόωρες εκλογές ούτε σε επίσημα έχει ζητήσει εκλογές. Άλλωστε οι καταστάσεις δεν ευνοούν ούτε για εκλογές και πολύ περισσότερο για τον ίδιο ώστε και να τις ζητήσει. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Τσίπρας επιχειρεί να ρίξει λάδι στη φωτιά του πολιτικού παιχνιδιού μέσω του κ. Γιαννούλη.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννούλης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και την προκάλεσε λέγοντας: «Αν έχετε το θάρρος πάτε στην κάλπη».

Πάντως, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης  Τσίπρας είχε μέχρι στιγμής το θάρρος και το κουράγιο να ζητήσει εκλογές. Ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ασκήσει την κριτική του στην κυβέρνηση και να απευθύνει σε εκείνη την πρόκληση.

 Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γιαννούλη στην κάλπη θα «φανεί ποια ΝΔ υπάρχει. Η ΝΔ του Καραμανλή που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το Βατοπέδι; Του Γιώργου Παπανδρέου που επίσης ανέλαβε την ευθύνη από βήματος Βουλής, του Αλέξη Τσίπρα που έκανε το ίδιο ή του δικού σας επικεφαλής που η λέξη συγγνώμη είναι άγνωστη;».

 Σε εκείνο το σημείο οι βουλευτές της ΝΔ αναρωτήθηκαν αν όντως ο κ. Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη για τους 100 νεκρούς στο Μάτι με τον κ. Γιαννούλη να τους απαντά «στα πακιστανικά τηλέφωνα ψάξτε για το Μάτι. Έχετε το θράσος να μιλάτε μετά τα πακιστανικά τηλέφωνα και την Φενερμπαχτσέ που έμπαινε στην χώρα την ώρα που ο κόσμος πέθαινε;»