Το... έκαψε το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο ο Σταύρος Καλαφάτης το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης έκανε την πρώτη του εξόρμηση από τότε που ανέλαβε τα κυβερνητικά του καθήκοντα περιοδεύοντας στη Θράκη και μέσα σε ένα διήμερο έκανε πάνω από 1.000 χιλιόμετρα! Για την ακρίβεια, το κοντέρ έγραψε 1.020 χιλιόμετρα: 371 την πρώτη ημέρα και 649 τη δεύτερη. Ταξιδεύοντας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, το Τείχος και το Σουφλί.

Σε πολιτικό επίπεδο, η δέσμευσή του ήταν τριπλή. Oπως είπε χαρακτηριστικά, η περιοχή του Έβρου «θωρακίζεται, χτίζεται, αναπτύσσεται. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στην τριπλή αυτή στόχευση», ενώ, αποτιμώντας την περιοδεία του στον Eβρο δήλωσε πως αισθάνθηκε πολύ περήφανος. «Γέμισα Ελλάδα. Hταν πολύ χρήσιμη και ουσιαστική η επαφή και με τους παραγωγικούς φορείς και με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, αλλά, βεβαίως, και με τους ανθρώπους που φυλάττουν Θερμοπύλες, τις γυναίκες και τους άνδρες του Eλληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, που αντεπεξήλθαν και αντεπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις στην πιο ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας. Αποκόμισα χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα εντάξουμε και στην κυβερνητική ατζέντα. Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, παρότι οι ανάγκες καιοι δυνατότητες είναι διαφορετικές στο βόρειο απ’ ό,τι στο νότιο μέρος του Εβρου», σημείωσε.

Φυσικά, από την περιοδεία δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις. Οπως κατά τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, ο οποίος του δώρισε την εικόνα της Παναγίας, αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, που είναι -όπως παραδέχτηκε ο Θεσσαλονικιός υφυπουργός- η αγαπημένη του Μονή στο Αγιον Ορος. Στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Εβρου ο Καλαφάτης έπεσε επάνω στην κυρία Τάμι, ένα συμπαθέστατο τετράποδο που ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ. και είναι ειδικευμένο στην ανίχνευση εκρηκτικών. Μάλιστα, ο σκύλος, με το που τον είδε να μπαίνει στις εγκαταστάσεις των συνοριοφυλάκων, έτρεξε κατά πάνω του, ενώ ο Θεσσαλονικιός υφυπουργός ανταπέδωσε με ένα φιλί.