Μια ενδιαφέρουσα τηλεφωνική συνομιλία είχε πριν λίγες ημέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Χάρη Καστανίδη, με αφορμή ένα άρθρο του τελευταίου. Ο Λοβέρδος του επισήμανε ότι συμφωνεί με τα περισσότερα από όσα γράφει, με εξαίρεση τις αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ ως προοδευτικό κόμμα. Κατά τα λοιπά, ο Ανδρέας, μετά τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Βοιωτία, σχεδιάζει επισκέψεις σε Ήπειρο και Αρκαδία.

Την ίδια στιγμή, το Ιόνιο είναι ο πιθανότερος προορισμός περιοδειών που θα κάνει τις προσεχείς ημέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης, με βασικούς σταθμούς την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρέμβαση που θα κάνει την Κυριακή το πρωί στη Συνδιάσκεψη των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία. Προσκεκλημένοι των Κινήσεων, εκτός του Νίκου, είναι, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Φώφη Γεννηματά, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Καλογήρου, ο Κώστας Χρυσόγονος.

Και μόνο από τις παρουσίες και τις συμμετοχές στη Συνδιάσκεψη, είναι σαφές ότι θα είναι μια πολιτικά ζεστή Κυριακή για τις εξελίξεις στην ευρύτερη κεντροαριστερά, στην πορεία προς την εκλογή νέας ηγεσίας τον προσεχή Νοέμβριο.