Στροφή στα θέματα της υγείας και δη της πανδημίας φαίνεται πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια μεταγραφή –που αν προχωρήσει θα κάνει αίσθηση- να βρίσκεται στα σκαριά.

Φαίνεται, λοιπόν, πως τον τελευταίο καιρό έχουν ανέβει πολύ οι… μετοχές του αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής και υπεύθυνου του Τμήματος Θρόμβωσης και Αιμόστασης του Νοσοκομείου Tenon στο Παρίσι, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο οποίος έχει εκφραστεί στο παρελθόν για θέματα της πανδημίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κορυφαίος γιατρός έχει εμφανιστεί ως υπέρμαχος του υποχρεωτικού εμβολιασμού και μάλιστα όχι μόνο για τους υγειονομικούς.

Αυτό είναι ενδεικτικό της αλλαγής που φαίνεται να επιζητά η Κουμουνδούρου στην επικοινωνία των θεμάτων της πανδημίας, ιδίως μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη και την άρνησή του να εμβολιαστεί.

Εξάλλου, ο κ. Γεροτζιάφας φαίνεται πως ήδη εκτελεί καθήκοντα άτυπου συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής, ως φοιτητής, υπήρξε εκπρόσωπος των Αριστερών Συσπειρώσεων στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, ενώ αργότερα κατέβηκε υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2014 με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις βουλευτικές εκλογές του 2015 με τη Λαϊκή Ενότητα.