Με αφορμή τον επικοινωνιακό σαματά που προκάλεσε ο Αλ. Τσίπρας με σκοπό να καταγγείλει τη Νέα Δημοκρατία για τα χρέη της προς τις τράπεζες, ανακοινώνοντας, μάλιστα, την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση νόμου για να είναι υποχρεωτική η παρακράτηση του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης, έχουμε να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις: 

1.Ο ελληνικός λαός ξέρει πόσα χρωστάει η Ν.Δ. στις τράπεζες, αλλά δεν γνωρίζει πόσα χρήματα πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Καλογρίτσα, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Μέχρι και στον Πολάκη φέρεται να είπε πως εξαιτίας του βγήκε βουλευτής. 

2.Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει απόφαση της Κ.Ε. του κόμματος οι βουλευτές της Αριστεράς να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσής τους στα ταμεία της Κουμουνδούρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι αυτή την απόφαση την έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Συνεπώς, όταν δεν μπορεί να εφαρμόσει στο δικό του κόμμα μια τέτοια απόφαση, πώς καταθέτει πρόταση νόμου για τους άλλους; 

3.Ασχολείται, και ορθώς, με τα δάνεια της Ν.Δ. ο κ. Τσίπρας, αλλά, την ίδια στιγμή, καταθέτει αγωγές και μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με τους προνομιακούς όρους με τους οποίους νοίκιασε την περίφημη βίλα στο Σούνιο. 

4.Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε και ποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πλην του κ. Πολάκη, ή φιλικά προσκείμενοι στην Κουμουνδούρου επιχειρηματίες έπαιρναν προνομιακά δάνεια ή εξασφάλιζαν εγγυητικές από την περίφημη Τράπεζα Αττικής.