Λεπτομέρειες για την επίσκεψή της στη Σκιάθο κοινοποίησε, μέσω των social media, η Σοφία Ζαχαράκη. Η υφυπουργός Τουρισμού βρέθηκε πριν από αρκετές μέρες στο όμορφο νησί των Σποράδων, όπου είχε αρκετές συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών, αλλά και ντόπιους.

Η κ. Ζαχαράκη έδωσε το «παρών» στο συνέδριο των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την γαστρονομία, τον αγροτουρισμό και τον ορεινό τουρισμό, ενώ επισκέφθηκε το αναμορφωμένο αεροδρόμιο, το κέντρο υγείας και το νέο οινοποιείο Παρίσση.

«Να αναδείξουμε προορισμούς»

Στην ανάρτησή της, η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε: «Πριν αρκετές ημέρες βρέθηκα για 1 ημέρα στη Σκιάθο για μια σημαντική διοργάνωση! Το συνέδριο των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων (FIAVET) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά τις προσπάθειες του γραφείου ΕΟΤ και της προΪσταμένης κ. Κυριακής Μπουλασίδου. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα για την πρόσκληση! Με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό χαιρετίσαμε την εκδήλωση. Ανέλυσα τις στρατηγικές προτεραιότητες του Υπουργείου τουρισμού και τόνισα τη διάθεση συνεργασίας με τους ξένους φορείς για να αναδείξουμε προορισμούς. Με την πρόεδρο του συνδέσμου Ivana Jelinic δεσμευτήκαμε για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών ειδικά για την γαστρονομία, τον αγροτουρισμό και τον ορεινό τουρισμό και τη διοργάνωση διμερών συναντήσεων. Στελέχη της Alitalia ανακοίνωσαν την επέκταση της αεροπορικής σύνδεσης της Σκιάθου με την Ρώμη και για το 2022, ενώ του χρόνου αναμενεται και η ιταλική κρουαζιέρα στο νησί. Επισκεφθήκαμε το αναμορφωμένο αεροδρόμιο, το κέντρο υγείας, τον ιερό ναό Τριών Ιεραρχών, το σπίτι του Παπαδιαμάντη, το σκιαθίτικο σπίτι και το νέο οινοποιείο Παρίσση».