Εντάξει, πολλά μπορεί να πει κανείς για την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης AstraZeneca. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, φάνηκε για ακόμα μία φορά πως οι ομάδες των επιστημόνων που εμπλέκονται στις αποφάσεις όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας δεν διάγουν περίοδο... φόρμας.

Αυτό το είδαμε στη συζήτηση που είχε ανοίξει το προηγούμενο διάστημα για το μείγμα των μέτρων, αλλά και τώρα με το θέμα του εμβολίου της βρετανοσουηδικής εταιρείας, που πήγε να τινάξει μια απολύτως επιτυχημένη διαδικασία στον αέρα. Καλός ο Θεμιστοκλέους, καλός και ο Κοντογεώργης, καλοί και ο Κικίλιας και ο Κοντοζαμάνης σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των αρμοδιοτήτων τους, αλλά εδώ τείνει να συμβεί αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, από τη στιγμή που έκανε πίσω ο Τσιόδρας. Οτι, δηλαδή, για το συγκριμένο εμβόλιο... λαλούσαν πολλοί κοκόροι, με αποτέλεσμα να αργήσει να ξημερώσει.

Αν κάνετε τον κόπο να δείτε τις δηλώσεις των στελεχών της Επιτροπής Εμβολιασμών αυτές τις ημέρες -όσοι αντέχετε- θα καταλάβετε τι εννοούμε.