Βάζει… πόδι στο ΣΥΡΙΖΑ ο Βαρουφάκης όχι όμως με καλό σκοπό, αφού φαίνεται ότι είναι διαθέσιμος να εκμεταλλευτεί την κρίση που έχει προκύψει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων.

Η κρίση προκλήθηκε μετά την  αθέτηση της εκλογικής συμφωνίας του 2019 που προέβλεπε ότι η εκπρόσωπο των Οικολόγων Κατερίνα Ανδρικοπούλου – Σακοράφα θα καταλάμβανε μια θέση στη Βουλή ως πρώτη επιλαχούσα, ένα χρόνο μετά τις κάλπες, όταν και θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ωστόσο, η περίοδος πέρασε χωρίς να ενεργοποιηθεί η συμφωνία. Την κρίση αυτή σκέφτεται να εκμεταλλευτεί ο Γιάννης Βαρουφάκης του ΜεΡΑ 25, ο οποίος έχει ήδη προτείνει συμμετοχή των στελεχών των οικολόγων πρασίνων στα ψηφοδέλτια  με στόχο η πολιτική συνεργασία να φτάσει ακόμη και σε κοινή εκλογική κάθοδο.

 Το ποσοστό των Οικολόγων Πρασίνων, που παραδοσιακά κινείται κοντά στο 2%, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για το κόμμα Βαρουφάκη, είτε για να μπει στη Βουλή, είτε για να του δώσει αέρα και να μεταβληθεί σε κόμμα άνω του 5%, είτε απλά για να μειώσει αισθητά το ποσοστό του άλλοτε φίλου Αλέξη Τσίπρα.