Το διδακτορικό της στη Βιολογία ολοκλήρωσε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία πλέον ανοίγει τα πανιά της για νέες επαγγελµατικές και επιστηµονικές προκλήσεις. Το «S» και η εφημερίδα Παραπολιτικά επικοινώνησε µαζί της και, εκτός από τη Βιολογία, τον εµβολιασµό κατά του κορονοϊού και τις έρευνες, η κουβέντα περιστράφηκε τόσο γύρω από την πολιτική όσο και από τα µελλοντικά της σχέδια.

Πώς αισθάνεσαι μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού σου;

Νιώθω ότι ολοκληρώθηκε ένας πολύ εποικοδοµητικός κύκλος, που µου δίνει τα εφόδια να συνεχίσω τα επόµενα επαγγελµατικά µου βήµατα. Η Ελλάδα είναι ένα µέρος που έχει εξαίρετους επιστήµονες και θα πρέπει να είναι κέντρο έρευνας και καινοτοµίας.

Η πολιτική θα σε ενδιέφερε;

Οχι, δεν µε ενδιαφέρει η πολιτική. Εχω βιώσει και την αρνητική πλευρά της από παιδί, οπότε αυτό που µε ενδιαφέρει είναι η υγεία και η έρευνα. Χωρίς τη βασική έρευνα, αυτή τη στιγµή δεν θα είχαµε τόσο γρήγορα και αποτελεσµατικά εµβόλια.

Περήφανος πατέρας ο Γιώργος Πανανδρέου

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε γνωστή την επιτυχία της κόρης του χωρίς να κρύβει την περηφάνια του για το κατόρθωµά της. Ο πρώην πρωθυπουργός µάλιστα ανάρτησε δύο φωτογραφίες από την παρουσίαση της διατριβής της και ανέφερε χαρακτηριστικά στο post του: «Πάντα µεγάλη η χαρά να βλέπεις τα παιδιά σου να κάνουν βήµατα σηµαντικά στη ζωή τους, να κοπιάζουν, αλλά και να πραγµατοποιούν όνειρά τους. Συγχαρητήρια, Μαργαρίτα, για την παρουσίαση και την απόκτηση του διδακτορικού σου στη Βιολογία!». Την είδηση έκανε γνωστή ο θείος της, Νίκος Παπανδρέου, µε ανάρτησή του στα social media. «Περήφανος και συγκινηµένος για την ανιψιά µου, Μαργαρίτα, που σήµερα παρουσίασε τη διατριβή της στο Πανεπιστήµιο Κρήτης, στην επιτροπή µε πρόεδρο τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Νεκτάριο Ταβερναράκη. Ο επίσηµος τίτλος της διατριβής της ήταν "Η οµοιόσταση του πυρήνα στη γήρανση και τον νευροεκφυλισµό: Μηχανισµοί νουκλεοφαγίας και επιδιόρθωσης DNA". Η ίδια βρήκε συγκεκριµένα DNA που σχετίζονται µε τη γήρανση και έτσι ανέλυσε το πώς µπορεί αυτή να ανατραπεί!». «Η Μαργαρίτα συµµετέχει στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), Ιδρυµα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ)», έγραψε συγκεκριµένα στην ανάρτησή του.