Η λέξη «ρήξη» κυριάρχησε στο πρώτο (διαβουλευτικό) συνέδριο του ΜέΡΑ 25, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε πως όσα δεν έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015 ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα το κάνει ως γραμματέας του κόμματος. Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου, περισσότερο από όλα συζητήθηκε η παρουσία της συντρόφου του Μανώλη Γλέζου, Τζόρτζιας, η οποία εισέπραξε και το χειροκρότημα από τους συνέδρους.

Αίσθηση προκάλεσε και ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, δείχνοντας ότι έχουν ενισχυθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δυο κομμάτων.
img_47041622843265
Η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου, Τζόρτζια
Κατά τα λοιπά, αυτό που τονίστηκε από όλους ήταν η εξαιρετική επιλογή της Δραπετσώνας ως συνεδριακός χώρος. Ιδίως η ιδέα της προβολής πάνω στα καζάνια της ρυπογόνου βιομηχανίας, συνθημάτων όπως «Στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή» ή «Σήκω φύγε».
img_47041622843265__2__2
Η παρουσία Ηλιόπουλου έδειξε ότι ότι έχουν ενισχυθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δυο κομμάτων

Μεταξύ των συνέδρων, υπήρξε και αυξημένη αισιοδοξία λόγω και των τελευταίων δημοσκοπήσεων, όπως αυτή της Metron Analysis για το Mega που δίνει ποσοστό 4,7% στο ΜέΡΑ και μάλιστα με εισροές ψηφοφόρων από αυτά τα κοινά.