Ένα συγκινητικό άρθρο δημοσίευσε στα «Νέα» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννη, για τον διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων, που πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή στα 47 χρόνια του, Θάνο Τάτση.

«Το σοκ που προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατός του στην οικογένεια του δήμου της Αθήνας είναι η αφορμή να γράψω μερικές λέξεις για την αξία των ανθρώπων που δίνουν υπόσταση στη λειτουργία ενός δήμου και εν προκειμένω, του μεγαλύτερου δήμου της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Για όλους τους «Θάνους» που διατηρούν το όραμά τους αταλάντευτο και το κάνουν στόχο, πράξη, με την καθημερινή δουλειά, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπρέπειά τους. (...) Μιλώντας δύο γλώσσες, ταξίδεψε στο εξωτερικό για να λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια με αντικείμενο την ασφάλεια του δημόσιου χώρου, αφιέρωσε κομμάτι της ζωής του στον εκσυγχρονισμό της αντιμετώπισης της αντικοινωνικής στάθμευσης στην Αθήνα, μελέτησε τους τρόπους με τους οποίους η δημοτική Αστυνομία διευρύνει τον ρόλο της προσφέροντας έργο στην καθημερινότητα της πόλης. Με όλα αυτά τα εφόδια κατάφερε να επιτύχει τόσο στο διοικητικό, όσο και στο επιχειρησιακό κομμάτι της δουλειάς του».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε επίσης ότι «η απώλεια του Θάνου μας πονάει πολύ, αλλά ταυτόχρονα κάνει ακόμα πιο δυνατή την πεποίθηση όλων μας ότι η πίστη στον άνθρωπο είναι αυτή που μπορεί να μας πάει μπροστά. Έτσι, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακούραστα, μεθοδικά, επίμονα και πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο, όπως ο Θάνος Τάτσης. Αντίο Αρχηγέ...».