Στην Πάτρα, βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας με αφορμή το συνέδριο στην Achaia Clauss.

Σήμερα το πρωί επισκέφτηκε  τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση της Κυβέρνησης για την επιπλέον χρηματοδότηση με περίπου 11.000.000 ευρώ του έργου της ανάπλασης των Προσφυγικών από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Παρούσα στη συνάντηση αυτή ήταν και η Αχαιή Βουλευτής της Ν.Δ. κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ιστορικής σημασίας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 αλλά και την Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για την πόλη της Πάτρας όταν η ιστορική μνήμη συναντάει την ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί επισκέφθηκαν την συνοικία των Προσφυγικών για επί τόπου αυτοψία της γειτονιάς που χτυπάει η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού και των απογόνων του, η οποία με τη σχετική ανάπλαση θα γίνει ένας σύγχρονος χώρος ιστορίας και πολιτισμού. Ο αναπληρωτής υπουργός, συναντήθηκε στην περιοχή για επί τόπου αυτοψία, με τον Κώστα Πελετίδη και τους βουλευτές Αλεξοπούλου και Τσιγκρή.


Ανακοινώσεις  

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη φιλόδοξη -όπως τη χαρακτήρισε- πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 20 εκατ. ευρώ, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αλλάζοντας την όψη της τοπικής κοινωνίας προς όφελος τωνκατοίκων και των επισκεπτών. «Πρόκειται για τη χρηματοδότηση έργων σε εκατοντάδες χωριά και στους τρεις νομούς, που αποδεικνύει στην πράξη ότι ταχωριά αυτά και οι κάτοικοί τους δεν είναι ξεχασμένοι», επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με 3 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμωνυποχρεώσεων προς ιδιώτες, ενώ σημείωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνδράμει και στη χρηματοδότηση του έργου που αφορά στην ανάπλαση και αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου της αχαϊκής πρωτεύουσας.«Η συνεργασία μας είναι σημαντική και είμαι πεπεισμένος ότι θα οδηγήσει,σύντομα, σε αποτελέσματα», δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, το Δημαρχείο της Πάτρας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. ΚώσταΠελετίδη.



Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι η αύξηση αυτή θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1/1/2023, ενώ η σχετική συζήτηση που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες θα καταλήξει στην νομοθετική πρόταση στις αρχές του φθινοπώρου.
Η αύξηση αυτή θα είναι γνωστή από τις αρχές του 2023 ώστε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το καλοκαίρι του ίδιου έτους οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες να γνωρίζουν ακριβώς πόσα χρήματα θα έχουν στα χέρια τους ώστε να σχεδιάσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ακόμα, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις συνέπειες της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Εν συνεχεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών μαζί με τον Δήμαρχο Πατρέων επισκέφθηκαν την περιοχή των προσφυγικών, μία από τις πλέον ιστορικές συνοικίες του Δήμου -στην οποία κατοίκησαν μετά το 1928 οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία- που, σύντομα, πρόκειται να αλλάξει όψη, με την ένταξη της σχετικής αναπτυξιακής μελέτης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Νωρίτερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο του 9oυ Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference), συμμετείχε σε συζήτηση με τον δημοσιογράφο Γιάννη Χρηστάκο, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε εκτενώς όλο το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο αναφορικά με την Αυτοδιοίκηση.




Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες απο την επίσκεψή του Στέλιου Πέτσα που εξασφάλισαν τα parapolitika.gr