«Επίθεση» με το γνωστό προκλητικό του ύφος, εξαπέλυσε στην κυβέρνηση για όλους και για όλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας, με χαρακτηρισμούς απαράδεκτους και αντι-δημοκρατικούς μιλώντας για «Νεοδεξιά - ανασύσταση του κράτους της ΕΡΕ».

Ακόμη κατηγόρησε το ΜΜΕ και τα δημοσκοπικά ευρήματα, πως κρύβουν και καλύπτουν την ταχύτατη πολιτική φθορά της κυβέρνησης και συμπλήρωσε πως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος από το κλίμα που εισπράττει από τον κόσμο.

Η ΝΔ ανήλθε στην κυβέρνηση «καβαλικεύοντας το κύμα του Μακεδονικού, το θρήνο για το Μάτι και τους μικρομεσαίους» ανέφερε ο Π. Πολάκης ενώ για την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ channel που διερευνά η Προανακριτική της Βουλής ισχυρίστηκε, ότι το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας αποδεικνύει πως οι χειρισμοί του πρώην υπουργού Νίκου Παππά δεν ήταν σκανδαλώδεις.  

Σε τρελό παραλήρημα μιλώντας στην Ολομέλεια είπε: «Με το γράμμα που έστειλε ο Στουρνάρας για τα 3 εκατ. ευρώ του Καλογρίτσα φαίνεται ότι τα χρήματα αυτά ήρθαν από την Αραβική εταιρεία για μια σύμβαση. Αυτά τα χρήματα μετά κατέληξαν στην τσέπη του Καλογρίτσα και βγαίνει σήμερα η εφημερίδα ‘’Νέα’’ σαν τον μεγαλύτερο Γεωργαλά της Χούντας και μιλά για βρώμικη διαδρομή και έχει δίπλα την φωτογραφία του Παππά. Σα δεν ντρέπονται. Στήσατε την προανακριτική για να γλιτώσετε την κατρακύλα. Αυτό θέλει μήνυση και θα γίνει. Δεν σας σώζουν όσα γκάλοπ και να βγάλετε και όσο και αν ταΐσετε τα πετσομένα ΜΜΕ. Η κατρακύλα σας δεν θα αλλάξει. Ό,τι και να κάνετε δεν γλιτώνετε».

Ο Π. Πολάκης, υποστήριξε ότι σήμερα η κυβέρνηση επιχειρεί με νομοσχέδια όπως του επιτελικού κράτους και του νέου συστήματος εκλογών για την αυτοδιοίκηση «να ανασυστήσει το κράτος της ΕΡΕ του ’50.  Το είχατε πει και εσείς κ. Βορίδη ότι πρέπει να λάβετε όλα τα μέτρα για να μην επανέλθει η Αριστερά. Το είπε και ο Μητσοτάκης που μίλησε για σκοτεινό διάλλειμα την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Από τα «πυρά» του φυσικά δεν ξέφυγε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας που την κατηγόρησε για την πολιτική που ακολουθεί στην διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας, «ότι οι θάνατοι στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τον μέσο όρο των άλλων χωρών ενώ επέμεινε στην ανάγκη προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων».