Πολιτικές ζυμώσεις, μαχαιρώματα, συμμαχίες που στήνονται και άλλες που διαλύονται, συνθέτουν τη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Η αναμέτρηση μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών αναμένεται σκληρή αν κρίνει κανείς από τα παρασκηνιακά βέλη που ήδη ανταλλάσσονται μεταξύ τους, ενώ δεν λείπουν και οι μετακινήσεις στελεχών, όπως του εκσυγχρονιστικού και βενιζελικού μπλοκ, τα οποία στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 είχαν υποστηρίξει μαζικά την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών κινούνται προς την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό, αλλά και μεγάλο εκνευρισμό στο στρατόπεδο του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κομβικός ρόλος της Εύας Καϊλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στη μετακίνηση τέτοιων στελεχών, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, έχει παίξει η Εύα Καϊλή, η οποία εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Ανδρουλάκης θέλει τους παπανδρεϊκους αλλά..

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλοντας να αντισταθμίσει τις απώλειες από τη φυγή των βενιζελικών στελεχών, επιχειρεί να προσεγγίσει τους παπανδρεικούς.

Στην προσπάθειά του μάλιστα να χτίσει συμμαχίες με την οικογένεια Παπανδρέου, μετέχει σήμερα σε κοινή εκδήλωση με τον μικρότερο αδερφό του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκο.

Οι απόπειρες προσέγγισης φαίνεται πάντως πως θα πέσουν στο κενό καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις, οι οποίες δεν είναι και λίγες, τη Φώφη Γεννηματά. Το πλαίσιο μάλιστα της συνεννόησης συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν οι δύο τους πριν λίγο καιρό.