Αμηχανία και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η «μεταγραφή» του πρώην υφυπουργού, Συμεών Κεδίκογλου, στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Σημέρα μάλιστα ο κ. Κεδίκογλου συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε δήλωση στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας». Ωστόσο η «μεταπήδηση» αυτή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική ήταν η έντονη αντίδραση της «Εφημερίδας των Συντακτών», η οποία σε άρθρο με τίτλο «Ο υφυπουργός της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ; Εύγε!», υπενθυμίζει ότι ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο υφυπουργός Παιδείας ο οποίος είχε ακολουθήσει πολύ σκληρή πολιτική και είχε οδηγήσει τον Ιούλιο του 2013 πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς, 46 ειδικοτήτων, σε διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το άρθρο, ο κ. Κεδίκογλου είχε αναφερθεί τότε απαξιωτικά για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη λέγοντας: «Πόσες δεκαετίες έχει να μπει σε αίθουσα σχολείου να κάνει μάθημα ο κ. Κοτσιφάκης;», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η προσχώρηση του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ δυσαρέστησε και τα στελέχη της εκπαίδευσης που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.