Έκπληξη προκάλεσε η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στους εορτασμούς του πολιούχου Λάρισας, Αγίου Αχιλλείου. Κανείς εκ των παρισταμένων δεν περίμενε πως θα έβλεπε την πρώην υπουργό να εισέρχεται στον Μητροπολιτικό Ναό της Λάρισας, καθώς ουδείς είχε ενημερωθεί πως βρισκόταν στην πόλη από το προηγούμενο βράδυ, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης, καλεσμένη του εορτάζοντα προέδρου του ΣΘΕΒ, Αχιλλέα Νταβέλη. 

Μαθαίνω, λοιπόν, πως ο λόγος της παρουσίας της στη θεσσαλική πρωτεύουσα ήταν μια... κουμπαριά. Η πρώην υπουργός αναμένεται να βαφτίσει την κόρη του αδερφού του προέδρου του ΣΘΕΒ, Γιάννη Νταβέλη, φέρνοντας έτσι τις δύο οικογένειες ακόμα πιο κοντά.

Μπορεί, λοιπόν, η πλειονότητα να μη γνώριζε το παρασκήνιο της επίσκεψης της πρώην υπουργού στη Λάρισα, όλοι τους, όμως, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν μέσα στον Ι.Ν. του Αγίου Αχιλλείου 
άκουσαν τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο, να απευθύνεται στους παριστάμενους βουλευτές και να τους λέει: «Και μη σας δω να κάθεστε... Τον τελευταίο καιρό έχετε αμελήσει κάποια πράγματα!». Ο υπερδραστήριος μητροπολίτης είναι γνωστό πως δεν περιορίζεται στα αυστηρώς θεολογικά του καθήκοντα, αλλά ασκεί πολλές φορές δημόσιες παρεμβάσεις επί παντός επιστητού.

Ωστόσο, τώρα μάλλον «ξέφυγε» λίγο περισσότερο, κάτι που, όπως πληροφορούμαι, 
ενόχλησε σφόδρα τους Λαρισαίους βουλευτές. Το μόνο που δεν κατάφερα να μάθω είναι πώς αντέδρασε η Ντόρα στα όσα άκουγε και έβλεπε, φαντάζομαι όμως... με το κλασικό της χαμόγελο...