Την εκλογική περιφέρεια που θα πολιτευτεί ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε ουσιαστικά ο Μάκης Βορίδης. Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών είναι εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης και είναι κοινό μυστικό ότι στις επόμενες εθνικές θα μπει για πρώτη φορά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι το ψηφοδέλτιο αυτό θα είναι της περιφέρειας Ανατολικής Αττικής! Πρόκειται για μία από τις δύο εκλογικές περιφέρειες στις οποίες «έσπασε» για πρώτη φορά το 2019 η Περιφέρεια Αττικής (πρώην Υπόλοιπο Αττικής). Είναι η ίδια μάλιστα περιφέρεια στην οποία εκλέγεται ο Βορίδης.

Ο Μάκης Βορίδης, κλείνοντας την ομιλία του για το νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών», που συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, είπε ότι ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων θα αυξηθεί, ώστε να τονωθεί ο ανταγωνισμός. Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης τον ρώτησε αν θα γίνει και στις εθνικές εκλογές κάτι ανάλογο και ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε πως δεν βλέπει τον λόγο, καθώς ήδη ο ανταγωνισμός είναι υψηλός. «Άμα έχω και τον Πέτσα στην Περιφέρεια Αττικής, θα είναι πιο ανταγωνιστική, θα γίνει χαμός», πρόσθεσε χαμογελώντας.