Απίστευτο κι όμως αληθινό. Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά της εισηγήθηκαν να διαγράψει την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, επειδή δήλωσε ότι της είναι συμπαθής ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απέρριψε αμέσως και χωρίς ασάφειες την πρόταση, λέγοντας πως «έτσι απλώς θα της ανοίξουμε την πόρτα», όπως μου μεταφέρθηκε. Προφανώς οι εισηγητές της διαγραφής έχουν ξεχάσει ότι η ίδια η Φώφη ήταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τον Κυριάκο στην κυβέρνηση Σαμαρά. Κατά τα άλλα: Η Γεννηματά επαναφέρει την «προοδευτική διακυβέρνηση».

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις κατέληξε ότι με αυτό το αφήγημα θα βγει απέναντι στον Α. Λοβέρδο, χωρίς ποτέ να μιλά ευθέως για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ - θα το αφήνει να αιωρείται. Έλα, όμως, που στις ψηφιακές περιοδείες που κάνει, οι μετέχοντες στις συζητήσεις-εκδηλώσεις είναι σκληρά αντιΣΥΡΙΖΑ. Της το λένε καταπρόσωπο συχνά-πυκνά. Πρόσφατα ένας ηλικιωμένος της ζήτησε να δεσμευτεί ότι ποτέ δεν θα συμβεί τέτοιο κακό, συνεργασίας δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. «Μην ανησυχείς» του απάντησε χαμογελώντας...

Για τον Α. Λοβέρδο ξεκάθαρα υπάρχει ΠΑΣΟΚ και όχι ΚΙΝΑΛ. Για τον Ν. Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ προηγείται. Η Φ. Γεννηματά θεωρεί το ΚΙΝΑΛ παιδί της και το υπερασπίζεται ως όνομα. Αλλά δύσκολα θα κερδίσει αυτή τη μάχη. Και όσοι ποντάρουν στο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ με το ΑΦΜ, θα χάσουν. Αρκεί να βάλεις ένα συνθετικό δίπλα στο ΠΑΣΟΚ και όλα καλά. Το έχουν ψάξει οι ενδιαφερόμενοι.