Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη και συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια, θα γίνει στις 31 Μαΐου, ωστόσο η ημερομηνία αναμένεται να «κλειδώσει» οριστικά σήμερα.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η συνάντηση Μητσοτάκη, Δένδια – Τσαβούσογλου θα γίνει στα Χανιά. Πέραν λοιπόν  Αθήνας, υπάρχουν σκέψεις να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, δεδομένου ότι τις μέρες εκείνες ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κρήτη, τόσο για το μνημόσυνο του πατέρα του, όσο και για την παρουσίαση του έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την Σύνοδο Κορυφής άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, τονίζοντας πως ο ίδιος θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη για το ετήσιο μνημόσυνο του πατέρα του αλλά και για ανακοινώσει το σημαντικό έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού.
Από την πλευρά τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί την Κυριακή 30 Μαΐου στα Χανιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 Την σκυτάλη θα πάρουν, πιθανότατα στις 31 Μαΐου ο Νίκος Δένδιας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την Άγκυρα να επιμένει πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την χώρα μας την ερχόμενη Δευτέρα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Αθήνα.