Ένα… κόλπο να του φεύγουν τα νεύρα και η κούραση «μαρτύρησε» ο υπουργός, Άκης Σκέρτσος, μέσα από μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Και δεν είναι άλλο από την μουσική εκπομπή της ΕΡΤ και συγκεκριμένα το επεισόδιο με καλεσμένους τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Μαρίζα Ρίζου. Ο κος Σκέρτσος μάλιστα τόνισε πως «Η τέχνη συμφιλιώνει και εξυψώνει. Δεν διχάζει».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του:

Δεν μπόρεσα να δω το Μουσικό Κουτί του Nikos Portokaloglou - Νίκος Πορτοκάλογλου στην ώρα του την περασμένη Τετάρτη, με καλεσμένους τον Σ. Κραουνάκη και τη Μ. Ρίζου. Διάβασα όμως αρκετά πράγματα για αυτή τη συγκεκριμένη εκπομπή και έβαλα να τη δω αργά χθες βράδυ, στο τέλος μιας δύσκολης εβδομάδας και ημέρας με αρκετά νεύρα (για διάφορους λόγους). Ξενύχτησα έως τις 3 και την είδα τελικά δυο φορές στο replay tv.

Ένα έχω να πω, οι μουσικές συναντήσεις που συμβαίνουν σε αυτή τη μαγική εκπομπή και οι «διάλογοι» που αναπτύσσονται ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών, διαφορετικά μουσικά ιδιώματα αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις έχουν μια μοναδική ιαματική ικανότητα -σίγουρα πάνω μου, αν και νομίζω όχι μόνο.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, και δεν είναι το μόνο. Η τέχνη συμφιλιώνει και εξυψώνει. Δεν διχάζει. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του μουσικού κουτιού, της καλύτερης εκπομπής της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, και του Νίκου Πορτοκαλογλου προσωπικά.