Πολλοί είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται στα «κάγκελα» μετά τη χθεσινή διαφοροποίηση της Μαριέττας Γιαννάκου και της Όλγας Κεφαλογιάννη στο νομοσχέδιο για  τη συνεπιμέλεια.

Το σημείο που έχει ενοχλήσει ουκ ολίγους βουλευτές δεν είναι το γεγονός ότι διαφώνησαν, από τη στιγμή που προέβαλαν επιχειρήματα, αλλά η «χαλαρή» αντιμετώπιση που είχαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα αυτό όπως εκφράστηκε και από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία εξέφρασε και τη θέση της κυβέρνηση ότι «η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή».

Η δυσαρέσκεια και η έντονη κριτική εστιάζεται σε δύο επιμέρους ζητήματα. Αφενός, ότι υπήρχαν και άλλοι βουλευτές που είχαν διαφωνία με το νομοσχέδιο, αλλά στο τέλος το ψήφισαν βάζοντας πάνω από την προσωπική τους άποψη, το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Αφετέρου, η σκέψη πολλών πήγε στην κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Παρόλο που δεν είναι ζήτημα «υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας», το βασικό επιχείρημα με το οποίο δικαιολογήθηκε η διαφοροποίηση στην ψηφοφορία, συγκεντρώνει άλλα επιμέρους χαρακτηριστικά τα οποία για τους ίδιους αποτελούν κάτι σημαντικό και έχουν έναν βαθμό ευαισθησίας άλλου χαρακτήρα. Αυτό το οποίο αναφέρουν με νόημα είναι ότι από τη στιγμή που η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή, μπορεί να ισχύει το ίδιο και για τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.