Επιθέσεις δέχεται συνεχώς, αδίκως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η υπερβολή δεν λείπει από την κριτική που της ασκείται και υποκινείται από συγκεκριμένα «απογοητευμένα κέντρα».

Πρόσφατα, λοιπόν, μαθαίνει η στήλη πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, της είπε πως «το ότι σε χτυπάνε συνεχώς δείχνει ότι έκανα καλή επιλογή». Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν την έχουν κατηγορήσει πως κατέβασε τα «καριοφίλια» του 1821 από τους τείχους του Προεδρικού Μεγάρου και ότι η ίδια είχε ζητήσει να μην υπάρχει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου κατά την άφιξή της στη Μητρόπολη για τη δοξολογία της πρώτης μέρας του νέου έτους.

Και αν το πρώτο θέμα δεν χρήζει σοβαρής απάντησης, το δεύτερο αποδείχτηκε πως ήταν fake news, καθώς από το Γενικό Επιτελείο Στρατού διευκρινίστηκε πως δεν υπήρξε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου διότι λόγω της πανδημίας υπήρχε πρόβλημα με τη μπάντα του στρατού.

Είναι προφανές πως διάφοροι κύκλοι στοχοποιούν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσιάζοντάς την ως πρόσωπο μειωμένης πατριωτικής ευαισθησίας αλλά και μη θρησκευόμενη.

Η πραγματικότητα είναι πως στον περίπου ένα χρόνο που είναι ένοικος της Ηρώδου Αττικού η κυρία Σακελλαροπούλου κινείται στον αντίποδα του κυρίου Παυλόπουλου. Επιλέγει συμβολικές ουσιαστικές κινήσεις, όπως οι επισκέψεις στα ακριτικά νησιά, μεταξύ αυτών και το Καστελόριζο, το οποίο ο κ. Παυλόπουλος τα πέντε χρόνια που ήταν Πρόεδρος δεν επισκέφτηκε ποτέ.