Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε λίγες ημέρες πριν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πλέον ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη συνάντηση δεν ήταν τόσο όσα συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ανδρών όσο το γεγονός πως το ραντεβού τους δεν ήταν προκαθορισμένο. Ο πρωθυπουργός, μόλις πληροφορήθηκε πως ο Αγοραστός κάνει ραντεβού με τους υπουργούς, ζήτησε να τον δει και να «πάρει κλίμα».

Μπορεί λοιπόν να συζήτησαν για την κατάσταση στα σεισμόπληκτα, την πρόοδο των μεγάλων έργων στη Θεσσαλία, όπως ο Αχελώος, την ανάγκη γρήγορων αποζημιώσεων στους παραγωγούς, καθώς και μια σειρά άλλων ζητημάτων, ωστόσο παρασκηνιακά, αυτό που έχει τη σημασία του είναι η διάθεση του Μητσοτάκη να αποκτήσει συνολική εικόνα για όλα.

Παρασκηνιακά, όπως πληροφορούμαι, αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός για όλα, θέλοντας ο ίδιος να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση που δημιουργείται σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Μαθαίνω επίσης πως το σχόλιο του Αγοραστού, εξερχόμενου του Μεγάρου Μαξίμου, ήταν πως «ο Μητσοτάκης είναι σε μεγάλη φόρμα».

Τόσο ώστε να πάει σε εκλογές; Έθεσα αυτή την ερώτηση στον ίδιο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. «Ο Μητσοτάκης είναι “θεσμικός παίκτης” και ξέρει πολύ καλά πως αυτό που προέχει τώρα είναι να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας γρήγορα και συντεταγμένα», μου είπε ο ίδιος και έκοψε κάθε σχετική συζήτηση. Το καταγράφω και προχωρώ…