Πυρ και μανία είναι ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης με όσα γράφονται και λέγονται για το Εργασιακό, αν και δεν θα έπρεπε, καθώς ως «παλιά καραβάνα» γνωρίζει πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι στα πεδία που προσφέρονται για άγρα ψήφων.

Τα πράγματα είναι απλά: Αν το υπουργείο Εργασίας καταφέρει να πείσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους -δηλαδή τους εργαζόμενους- ότι οι διατάξεις για την ευελιξία του ωραρίου εργασίας είναι προς όφελός τους και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι αμείλικτοι με τους παραβάτες, το στραπάτσο για τους «απέναντι» θα είναι πολύ μεγάλο. Πάντως, όλοι σχεδόν ομολογούν ότι το σχήμα «επιστράτευσης» πιστοποιημένων λογιστών και συνταξιούχων έχει λογική, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν περίπου 150 χιλιάδες φάκελοι σε αναμονή έως και τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η πρόσβαση των ιδιωτών επιστημόνων στα ασφαλιστικά αρχεία δεν θα είναι εύκολη και ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι κακόπιστοι, που προβλέπουν «τρικλοποδιές» από συνδικαλιστές και λοιπούς που δεν θέλουν να χάσουν τη βολή τους...