Εκπλήξεις περίμεναν τη Φώφη Γεννηματά στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να την υποστηρίξει.

Ούτε η Ευαγγελία Λιακούλη, που έκανε τα πάντα για να εκλεγεί στη Λάρισα απέναντι στον Φίλιππο Σαχινίδη. Ούτε ο Ανδρέας Πουλάς, που του έβαλε πλάτη στην Αργολίδα για να κερδίσει τον Γιάννη Μανιάτη.

Έμαθα ότι τα έβαλε ακόμα και με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου, επειδή δεν προέταξε τα στήθη του για να την βοηθήσει. «Ε, μα δεν χρειάστηκε», απάντησε ο Κεγκέρογλου, σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα. Και η αλήθεια είναι ότι την έχει στηρίξει με θάρρος και δυναμισμό κατ’ επανάληψη. Μέχρι που έφτασε να δηλώσει ότι πρέπει να μην είναι ανοιχτή η ψηφοφορία και εκτός μελών, «για να μη βγάλουν πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. ο Άδωνις και ο Κύρτσος!».

Πάντως, τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν σήκωσαν τους τόνους, ούτε έφεραν την πρόεδρο σε δύσκολη θέση.

Όμως, η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Χαρά Κεφαλίδου ζήτησαν εμμέσως, πλην σαφώς, επίσπευση της διαδικασίας εκλογής ηγεσίας από τη βάση. Και οι δύο τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετατεθεί η διαδικασία για το 2022, όπως έχει ακουστεί, ότι όσο σέρνεται η κατάσταση τόσο ζημιώνεται η παράταξη, ότι όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.

Οι υπόλοιποι απλώς σιώπησαν και η Γεννηματά έδωσε ραντεβού τον Σεπτέμβριο για να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες.

Πρόβλεψη: Ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας των εκλογών και η διαδικασία θα ανοίξει τελικά, γιατί δεν γίνεται αλλιώς...