Τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για άρση των περιορισμών για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων χαιρετίζει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας.

Με επιστολή που απέστειλε στον κ. Βορίδη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης, χαρακτηρίζει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού «εθνική υπόθεση» και επισημαίνει ότι η μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές «συμβάλλει στην ενίσχυση της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία Βορίδη έχει «ταράξει» τα νερά και έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους απόδημους Έλληνες ανά τον κόσμο, οι οποίοι βλέπουν την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ικανοποιήσει ένα διαχρονικό και πάγιο αίτημά τους, αυτό της συμμετοχής τους στα κοινά της πατρίδας από τον τόπο κατοικίας τους.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Βορίδη,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και εμένα προσωπικά, επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για την άρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού με την κατάθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας στη Βουλή από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Η πλήρης άρση των περιορισμών αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διευκόλυνση των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί, πράγματι, υπόθεση εθνική. Ευελπιστούμε η άρση των περιορισμών να συμβάλει στη μαζική μετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές και στην ενίσχυση της δημοκρατίας και της πατρίδας μας.

Σας ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία σας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Μετά τιμής,

Βασίλης Παπαστεργιάδης ΟΑΜ Πρόεδρος