Σε οργανωτική ετοιμότητα βάζει η Φώφη Γεννηματά το Κίνημα Αλλαγής δια παν ενδεχόμενο.

Κομβικό ρόλο στο οργανωτικό εγχείρημα παίζει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, η οποία, μεταξύ άλλων, τρέχει τον πανελλαδικό συντονισμό της αξιοποίησης στελεχών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου

Παρά την πανδημία που δυσκολεύει το όλο εγχείρημα, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος βρίσκεται καθημερινά στη Χαριλάου Τρικούπη και εργάζεται νυχθημερόν, κάνοντας λεπτομερή και εξαντλητική δουλειά «μυρμηγκιού», ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιεί επαφές με στελέχη, Τομεάρχες και πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού ανά τη χώρα, με απλά μέλη, φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος, αλλά και παλιά αποστασιοποιημένα στελέχη τόσο του κόμματος όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, βρίσκεται σε αναζήτηση περιφερειακών στελεχών που μπορούν να συμβάλουν στη διεύρυνση της κοινωνικής και πολιτικής εμβέλειας της Παράταξης.

Άλλωστε, στην καρδιά του εν λόγω σχεδιασμού βρίσκεται η συγκρότηση επιτροπών στήριξης του εγχειρήματος της διεύρυνσης, στις οποίες θα προσκληθούν να μετέχουν αδρανοποιημένα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, της Ανανεωτικής Αριστεράς, καταξιωμένα στελέχη, επιστήμονες, στελέχη επιμελητηρίων, κοινωνικών κινημάτων κ.α.

Την ίδια ώρα, η πρώην βουλευτής έχει αναλάβει την ευθύνη για την πανελλαδική κινητοποίηση των υποστηρικτών της Φώφης Γεννηματά, ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή ηγεσίας. Υπενθυμίζεται πως η πρώην βουλευτής είχε αναλάβει και το 2017 να «τρέξει» οργανωτικά την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, φέρνοντας σε πέρας με επιτυχία την αποστολή.

Άλλωστε, ένας από τους βασικότερους λόγους που επελέγη εκ νέου για τη συγκεκριμένη θέση είναι ότι γνωρίζει όσο λίγοι την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, αλλά και τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού που μπορούν να ενεργοποιηθούν προς όφελος της Φώφης Γεννηματά.