Οι επενδύσεις και τα σχέδια αναπλάσεων ενοχλούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το είδαμε στην περίπτωση του Ελληνικού, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε υπέρ, αλλά οι απουσίες ήταν ηχηρές.

Στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν δύο παρόμοια θέματα, στα οποία η «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τι ποιεί η «δεξιά». Η πρώτη περίπτωση αφορούσε στη Μαρίνα Αρετσούς, στην οποία, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο «
Secret», το light σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ προκάλεσε κρίση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης παραιτήθηκε, οι βουλευτές δεν είχαν ενιαία γραμμή, ενώ οι εκπρόσωποι των «53» ήταν αντίθετοι στο σχέδιο. Παρόμοιο πρόβλημα προέκυψε και με την ανάπλαση της ΔΕΘ, ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, αλλά ελάχιστα αρέσει στα κομματικά στελέχη. Ετσι, κόντρα στις επιλογές του προέδρου, μια μεγάλη ομάδα τοπικών στελεχών εμφανίζεται κατά της πρότασης, έχοντας υπογράψει κείμενο υπέρ της μεταφοράς της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Το σχετικό κείμενο υπέγραψαν ήδη ο πρώην υπουργός 
Ν. Παρασκευόπουλος, οι πρώην βουλευτές Μ. Ρεπούση και Τρ. Μηταφίδης, οι ακαδημαϊκοί και πρώην κρατικοί αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη Α. Στυλιανού και Ι. Καμτσίδου, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Καλφακάκου, ο επικεφαλής των πανεπιστημιακών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Ψύλλος, αλλά και πολλοί πανεπιστημιακοί του κόμματος, όπως η Σ. Λαδά και ο Κ. Σταμάτης.

Το θέμα θορύβησε την Κουμουνδούρου, που συγκάλεσε σύσκεψη με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης και τον 
γραμματέα του κόμματος, Δ. Τζανακόπουλο, μια σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την περασμένη Πέμπτη, αλλά τελικά δεν έγινε ποτέ. Επίσημη δικαιολογία; Η συνεδρίαση της Προανακριτικής για τον Ν. Παππά, στην οποία συμμετείχε ο γραμματέας του κόμματος και η οποία διήρκεσε περισσότερο. Ανεπίσημα; Ακούστηκε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να λειανθούν οι κομματικές αντιδράσεις. Που ακόμη και σε επίπεδο βουλευτών υπάρχουν. Οσο για τα κομματικά στελέχη, εκεί όλα είναι ανοιχτά. Ακόμη και το ενδεχόμενο, όταν το θέμα φτάσει στη Νομαρχιακή, η πρόταση για ΔΕΘ στα δυτικά να είναι πλειοψηφική. Κόντρα στην επιλογή Τσίπρα…