Να πούμε πως ένα πάγιο εδώ και δεκαετίες αίτημα του ΚΚΕ, αυτό δηλαδή της εξίσωσης των εργατοτεχνιτών με τους υπαλλήλους σε σειρά δικαιωμάτων, γίνεται δεκτό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που φέρνει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόκειται για πλήρες «άδειασμα» όσων πιστεύουν πως η Ν.Δ. θα ακολουθήσει μια σκληρή γραμμή κατά του αντιπολιτευόμενου κομμουνιστικού κόμματος, μετά τις ιδεολογικές συγκρούσεις με τις διαδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου. Επίσης, η Ν.Δ. βλέπει μια σύγκλιση στο Κοινοβούλιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, που διόλου αμελητέα είναι και λογικό είναι να θέλει να προλάβει. Μάλιστα, εντύπωση έκανε το γεγονός πως προσωπικά ο πρωθυπουργός έκανε επισήμανση στους βουλευτές του για το θέμα, λέγοντας πως ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του ΚΚΕ, ενώ επανέλαβε και δεύτερη φορά ακριβώς το ίδιο ο Κωστής Χατζηδάκης.

Να δείτε πως στη σχετική συζήτηση στη Βουλή για το εν λόγω νομοσχέδιο θα ακούσουμε αρκετά θετικά σχόλια για το ΚΚΕ, σε μια νέα τακτική που οργανώνει η Ν.Δ. Η πολιτική αυτή επιλογή, πάντως, έχει να κάνει και με κάτι άλλο: πιθανή σύμπραξη μετά τις εκλογές με την απλή αναλογική μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και μέρους βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ. Για να αποκτήσει πλειοψηφία, ενδεχομένως να χρειαστεί και το ΚΚΕ να συμπράξει κυβερνητικά. Το ΚΚΕ, όσο κι αν λέει πάγια όχι, βλέπει μια φθίνουσα πορεία στις δυνάμεις του, άρα κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει μετά τις επόμενες, σύνθετες κάλπες