Πιο επιτακτικό από ποτέ καθίσταται το αίτημα ορισμένων υψηλόβαθμων κυβερνητικών κύκλων για αλλαγή της σύνθεσης της ομάδας των εμπειρογνωμόνων. Βλέπετε περισσότερο από ποτέ, είναι πλέον εμφανές το παιχνίδι που παίζουν εναντίον της κυβέρνησης. Όχι βέβαια γιατί θέλουν να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και κατ' επέκταση την κοινωνία. Μακριά από εμάς όλα αυτά. Αλλά είναι προφανές ότι τώρα που, αργά ή γρήγορα, διακρίνουν να έρχεται το τέλος της πανδημίας κάποιοι επιχειρούν να εξαιρέσουν εαυτούς από τις αστοχίες και τις κωλυσιεργίες των τελευταίων μηνών, προκειμένου να μην πληγεί το επιστημονικό τους γόητρο.

Θεμιτό, αλλά μέχρι ενός σημείου. Όχι δηλαδή να προβαίνουν σε διαρροές για όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις και να… δίνουν συναδέλφους τους. Παρόλα αυτά κάποιοι που στοχεύουν ήδη στα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα. Και για να μην παρεξηγούμαστε, δεν εννοούμε την κ. Λινού, η οποία είναι βέβαιο ότι θα είναι στις λίστες της Κουμουνδούρου, αλλά για ορισμένους άλλους που… ζήλεψαν τη δόξα της.

Πλέον είναι σαφές ότι ο Βασίλης Κικίλιας και το Μέγαρο Μαξίμου δια του Γιώργου Γεραπετρίτη θα πρέπει να δώσουν το στίγμα των ανακατατάξεων, αφού εκτός των άλλων είναι διαφορετικές πια και οι ανάγκες οι οποίες που έχουν προκύψει.