Πραγματικά για γέλια και για κλάματα μαζί είναι η προσπάθεια των ιστοσελίδων και των εφημερίδων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν σε δεύτερο πλάνο την εντυπωσιακή παρουσία του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα και να αναδείξουν την δήθεν αμηχανία του Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού για τις απαντήσεις του υπουργού Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό του.

Πέραν της αμηχανίας, έπιασαν την… δελφινολογία και ανακάλυψαν πίσω από τις ατάκες Δένδια «γαλάζιο» παιχνίδι εσωκομματικών ισορροπιών με φόντο τις πρόσφατες παρεμβάσεις Καραμανλή και Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά.

Φυσικά, αποδεικνύεται με όλες αυτές τις μικροπρέπειες και την μικροπολιτική προσέγγιση της Κουμουνδούρου πως ο πραγματικά αμήχανος ήταν ο Τσίπρας, ο Καρτερός και οι υπόλοιποι μεταφέροντας την αμηχανία αυτή στον Βαξεβάνη, στον Τσέκερη και την ΕΦΣΥΝ που άρχισαν τις αρλούμπες.

Mάλιστα το γεγονός ότι η εν λόγω εφημερία κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;», είναι αν μη τι άλλο χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατούσε μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου Δένδια-Τσαβούσογλου στους κόλπους του συστήματος Τσίπρα.