Δεν έχει τέλος η υποκριτική στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και κατά τη διαδικασία της άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Το τελευταίο κρούσμα υποκρισίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου Βορίδη για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει επί της Αρχής το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θεσμοθετεί διαδικασίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο ελληνικό Δημόσιο, την ώρα της ψηφοφορίας υπερψήφισε όχι ένα, ούτε δύο άρθρα του νομοσχεδίου αλλά 45 σε σύνολο 61.

Κοινώς, ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους τακτικισμού και λαϊκισμού δεν έχει το σθένος να παραδεχτεί ότι συμφωνεί με τη συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του νομοσχεδίου Βορίδη, όπως αυτό αποτυπώθηκε στην ψήφιση κατά άρθρο, ενώ για τους ίδιους λόγους δεν προχώρησε και στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων για τα υπόλοιπα άρθρα, γεγονός που θα δημιουργούσε τις συνθήκες για τη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου γύρω από ένα τόσο κρίσιμο νομοθέτημα που συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο για τη συνολική βελτίωση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης αλλά αρκέστηκε σε οιμωγές και αναθέματα.