Πρωτοφανείς καταστάσεις διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Τη στιγμή που ο Μάκης Βορίδης επιχειρηματολογούσε από βήματος υπέρ της άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους απόδημους, ο Παύλος Πολάκης έκανε την εμφάνιση του και άρχισε να διακόπτει τον υπουργό πετώντας αοριστολογίες.

Στο σημείο εκείνο ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Μάξιμος Χαρακόπουλος εντόπισε ότι ο Πολάκης είχε παραβιάσει το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει την παρουσία μέχρι δύο βουλευτών από κάθε κόμμα στην αίθουσα , - παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι γιατρός και έχει χρηματίσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας - και ζήτησε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο να επιλέξει να κρατήσει μαζί του είτε τη Θεοδώρα Τζάκρη είτε τον Παύλο Πολάκη. Προς κατάπληξη όλων, από την αίθουσα αποχώρησε ο ίδιος ο Γιώργος Κατρούγκαλος αφήνοντας μέχρι και τον Μάξιμο Χαρακόπουλο «παγωτό».

«Αποχωρεί ο εισηγητής; Μεγάλη η χάρη σας κύριε Πολάκη» σχολίασε ο Χαρακόπουλος.

Η συζήτηση συνεχίστηκε παρουσία του Παύλου Πολάκη και της Θεοδώρας Τζάκρη, με τον Βορίδη να χαρακτηρίζει από βήματος της Βουλής το περιστατικό που προκάλεσε ο αψύς Κρητικός ως «Πολάκειο ταραχή».