Η απολύτως θετική και συνεχής από ένα σημείο και μετά προβολή που του εξασφαλίζει η διαδικασία της προώθησης του Ταμείου Ανάκαμψης, την οποία έχει αναλάβει εργολαβικά μαζί με τον Άλεξ Πατέλη, καθώς και το συνεπακόλουθο ανέβασμα της πίστας σε επίπεδο προσωπικών επαφών εντός κι εκτός Ελλάδας, πιθανολογείται ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα μυαλά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θοδωρή Σκυλακάκη όσον αφορά το ενδεχόμενο να πολιτευθεί στις επόμενες εθνικές κάλπες.

Το θέμα είναι πού, με ποιους, αλλά και με ποια εκλογική δεξαμενή, αφού το προφίλ του δεν συμβαδίζει με τον παραδοσιακό ψηφοφόρο της Ν.Δ. Χώρια που στην Α’ Αθήνας, η οποία θα ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος προορισμός για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, όχι μόνο υπάρχει πληθώρα δυνατών στελεχών, αλλά θα προστεθεί στην εξίσωση και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη στάση του στενού συστήματος Μητσοτάκη. Ως εκ τούτου, το μόνο που θα απέμενε θα ήταν και πάλι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας (πρώτος αναπληρωματικός στις τελευταίες κάλπες), αλλά οι γνωρίζοντες βλέπουν σε εκλόγιμη θέση τον προαναφερθέντα συνοδοιπόρο του στο Ταμείο Ανάκαμψης και σύμβουλο επί των οικονομικών του πρωθυπουργού. Οπότε θα ήταν υπερβολή να τους δούμε και τους δύο μαζί στη λίστα...

Πάντως, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει και τις επόμενες κάλπες, o Σκυλακάκης θα είναι σίγουρα επιφανές στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.