Μπορεί το νέο ..όνειρο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να είναι η κατάκτηση του διαστήματος με αποστολή αστροναύτη στη Σελήνη έως το 2023  και η μετατροπή της γειτονικής χώρας  σε μια γεωπολιτική περιφερειακή δύναμη που θα βλέπει  τους ισχυρούς του πλανήτη στα μάτια ωστόσο παρά τις φιέστες και τα επικοινωνιακά show απέχει αρκετά από αυτό το σημείο.

Μπορεί η γεωπολιτική θέση , το μέγεθος της χώρας και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που έχει αναπτύξει με γειτονικές και ευρωπαικές χώρες  να διατηρούν την Τουρκία στο προσκήνιο όμως υπάρχει και η άλλη πραγματικότητα και  ο κ. Ερντογάν κάνει πως την αγνοεί. Είναι η σκληρή καθημερινότητα που αναγκάζει την τουρκική κυβέρνηση να μοιράσει πατάτες και κρεμμύδια στις φτωχές και άπορες οικογένειες της χώρας.
Ο μεγάλος "παίκτης" της περιοχής  όπως θέλει να εμφανίζεται νεοθωμανός Σουλτάνος, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους παραγωγούς πατάτας και κρεμμυδιών αλλά και να βοηθήσει τους φτωχούς Τούρκους που αυξάνονται καθημερινά ανακοίνωσε ο ίδιος την απόφαση αγοράς 1,2 εκατ τόνων πατάτας και 300.00 τόνων κρεμμυδιών , τα οποία και θα μοιράσει. 
Σύμφωνα με την αντιπολίτευση η παροχή του Τούρκου Προέδρου είναι δείγμα της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην χώρα.  Μάλλον θεωρούν τα σχέδια Ερντογάν, όνειρα θερινής νυκτός ή πιο λαϊκά σχεδιασμούς του Καραγκιόζη.