Μεγάλη ρελάνς συνιστά για την κυβέρνηση το θέμα της διευκόλυνσης της ψήφου του απόδημου ελληνισμού. Βλέπετε, έτσι όπως είχαν έλθει τα πράγματα με τους χάριν της συναίνεσης, χειρισμούς, όχι μόνο αποκλειόταν μοιραία ένα σημαντικό κομμάτι Ελλήνων του εξωτερικού με άμεση σχέση με τα τεκταινόμενα στην πατρίδα, αλλά ακόμη και όσοι το δικαιούντο θα έπρεπε να περάσουν από γενεές δεκατέσσερις πριν φθάσουν στην κάλπη.

Φανταζόμαστε το πήραν το μήνυμα στο Μαξίμου. Καλοί οι άριστοι τεχνοκράτες, αλλά χρειάζονται και οι κανονικοί πολιτικοί τύπου Μάκη Βορίδη, ο οποίος στρίμωξε τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μια δήλωση της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη.

Όσο για το άλλοτε πουλέν του Γιώργου Παπανδρέου που αίφνης ανακάλυψε την πολιτική γοητεία του Αλέξη Τσίπρα, το πάθος της να το παίξει πιο… πολακική κι απ' τον Πολάκη δημιουργεί ζητήματα στην Κουμουνδούρου.

Βλέπετε, η ίδια δήλωσε στον Εθνικό Κήρυκα ότι περιορισμοί αναφορικά με την ψήφο των ομογενών αυτοί είναι «άδικοι» και «υποτιμητικοί», δίνοντας την καλύτερη πάσα στον υπουργό Εσωτερικών. Σε καλό πάντως βγήκε