Έντονα προβληματισμένοι μαθαίνουν τα parapolitika.gr ότι είναι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Κώστας Βλάσης με φόντο τις διεργασίες για την ψήφο των συμπατριωτών μας που ζουν εκτός Ελλάδος, από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Όπως λένε συνομιλητές των δύο κυβερνητικών στελεχών, οι υποχωρήσεις που είχαν γίνει προκειμένου να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση για το εν λόγω εγχείρημα, έφερε -κατόπιν των αξιώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-στην εξίσωση πολύπλοκες διαδικασίες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τροχοπέδη για μια σημαντική μερίδα Ελλήνων που διαβιούν στο εξωτερικό σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή τους στις εκλογές.

Κι όλα αυτά σε μια στιγμή που οι απόδημοι περίμεναν πώς και πώς για να δώσουν στίγμα στα τεκταινόμενα στον τόπο τους εν μέσω μάλιστα αυτής της κρίσιμης συγκυρίας. Όπως μαθαίνουμε, όταν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις το θέμα θα τεθεί στο ύψιστο επίπεδο, αφού πρόκειται για ένα μέτωπο, στο οποίο η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός επένδυσαν πολιτικά.