Ανεβάζει στροφές ο Ανδρέας Λοβέρδος, με φόντο τις διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρώην υπουργός το τελευταίο διάστημα έχει πολλαπλασιάσει τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Παράλληλα, πυκνώνει τις επαφές του με βουλευτές και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποιεί διαδικτυακές συζητήσεις με πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού, ενώ ταυτόχρονα σχηματοποιεί την ιδεολογική πλατφόρμα που θα αναπτύξει στις 12 Απριλίου, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει η Δυναμική Κοινωνία του Θόδωρου Παπαθεοδώρου.

Οι βασικές αρχές και οι κεντρικοί άξονες της ατζέντας του είναι η μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση, ο υπερδιπλασιασμός των δυνάμεων της παράταξης και η δύναμη εξουσίας που πρέπει να γίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με συνομιλητές του, το αφήγημα του θα έχει έντονο προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό πρόσημο, ενώ θα σταθεί ιδιαίτερα στην ένωση των δυνάμεων που υπερασπίζονται τις αξίες των μεταρρυθμίσεων, όπως έγινε μέσα από την επιτυχημένη πορεία του ως υπουργός.

Υπενθυμίζουν μάλιστα πως ήταν εκείνος που καθιέρωσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ίδρυσε τον ΕΟΠΥΥ. Που ανέκτησε από τη διαφθορά και τη σπατάλη στο χώρο του φαρμάκου δυο δις ευρώ ετησίως και βάσει των δικών του μέτρων οι υπουργοί Σαλμάς και Γεωργιάδης εξοικονόμησαν άλλο 1.3 δις ετησίως από τη σπατάλη αυτή. «5,4 δις παρέλαβε, 3,3 παρέδωσε», τονίζουν κύκλοι του πρώην υπουργού. 

Οι συνομιλητές του επισημαίνουν, επίσης, αποδίδοντάς της μάλιστα ιδιαίτερο νόημα, τη φράση του «δεν αντέχω άλλο να ακούω τίτλους από τη συμπολίτευση και κραυγές από την αντιπολίτευση» καταλήγοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα ζητήματα από την δική του οπτική με επίκεντρο τον πολίτη χωρίς προηγουμένως να ρωτά τί λέει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως συχνά εξηγεί «όταν ετεροπροσδιορίζεσαι, ετεροκαθορίζεσαι κιόλας. Χρειάζεται σαφήνεια και όχι μασημένα λόγια».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στόχος της υποψηφιότητάς του είναι να μην επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να αλωνίσει στο χώρο του κέντρου. Στελέχη μάλιστα που βρίσκονται κοντά στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν με νόημα πως ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι το στέλεχος που  μπορεί να αγκαλιάσει και να υιοθετήσει το «ορφανό» πολιτικό κέντρο, που σήμερα πολιορκείται από τη ΝΔ».

Την ίδια ώρα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να τον ευνοούν, καθώς καταγράφουν σημαντικό του προβάδισμα έναντι της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, στην προτίμηση των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς.