Τις εντυπώσεις κέρδισε η Γιάννα Αγγελοπούλου κατά την παραμονή της στην Κρήτη.

Η πρόεδρος της επιτροπής διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 έδωσε το παρόν και ήταν κεντρική ομιλήτρια στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, εστιάζοντας στην ομιλία της στη διαδρομή και το ρόλο του Κρητικού εθνάρχη, τονίζοντας πως το πολιτικό του αποτύπωμα παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν βέβαια η έξυπνη κίνησή της να εμφανιστεί με μία παραδοσιακή κρητική φορεσιά, με όσους παρέστησαν στην εκδήλωση να μιλούν θετικά για την πρωτοβουλία της.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με μέτρα και αποστάσεις, όπως οι συνθήκες το επιβάλουν λόγω του Covid-19, ενώ νωρίτερα τελέστηκε στους τάφους των Βενιζέλων, επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Εκτός της κ. Αγγελοπούλου στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Χανίων και ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», όπου μεταξύ άλλων στις ομιλίες τους έκαναν ιδιαίτερη λόγο στα διδάγματα του μεγάλου εθνάρχη για το όραμα και την προοπτική της σύγχρονης Ελλάδας. Το ετήσιο μνημόσυνο των Βενιζέλων συνδιοργανώθηκε από τον Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», την αντιπεριφέρεια Χανίων και τον δήμο Χανίων.