Την Κρήτη βάζει στο επίκεντρο του κομματικού της ενδιαφέροντος η Φώφη Γεννηματά, φιλοδοξώντας να «αναστήσει» του «πράσινους» πυρήνες που κυριαρχούσαν πολιτικά τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε προ ημερών μία μεγάλη τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων φορέων του νησιού.

Στην ψηφιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα την Κρήτη και την ανάπτυξή της μετά την πανδημία, εκτός από την κ. Γεννηματά μίλησαν ο πρ. υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και ο γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ τον λόγο έλαβαν οι Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης, οι δήμαρχοι, Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, καθώς και πρόεδροι φορέων, ενώσεων και συλλόγων. Τις ίδιες ημέρες πραγματοποίησε περιφερειακή συνδιάσκεψη στην Κρήτη και η νεολαία του Κινήματος Αλλαγής με τη συμμετοχή 70 και πλέον νέων από ολόκληρο το νησί, με «οικοδεσπότη» τον γραμματέα Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής Στέφανο Παραστατίδη.

Η έντονη αυτή κινητοποίηση της Χαριλάου Τρικούπη στο άλλοτε «πράσινο» νησί δεν είναι χρονικά τυχαία, καθώς το τελευταίο διάστημα φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, οπότε οι επιτελείς της κ. Γεννηματά μάλλον σκέφτηκαν ότι «πρίν πεινάσουν, μαγειρεύουν»…