Σας έχουν ενημερώσει εδώ και μέρες για την απόφαση της κυβέρνησης να καταδείξει ότι παίρνει την κατάσταση στα χέρια της με φόντο την αμηχανία στην οποία βρίσκονται τον τελευταίο μήνα οι λοιμοξιωλόγοι και πως επιλέγει να καθορίζει τις εξελίξεις σε συνδυασμό βεβαίως με τις γνωμοδοτήσεις και τις επιταγές της Επιτροπής των επιστημόνων.

Από την μια, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος λειτουργεί πλέον ως άτυπος εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχετικά με τις πρωτοβουλίες για την πανδημία, προαναγγέλλοντας ενέργειες και εξελίξεις. Από την άλλη, η Νίκη Κεραμέως βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης την επαναλειτουργία των σχολείων προχωρώντας σε σχετική εισήγηση προς τους επιστήμονες, σε μια στιγμή που μέχρι πρότινος το εν λόγω μέτωπο βρισκόταν ξεκάθαρα σε δεύτερο πλάνο.

«Πλέον δεν εισηγούνται οι λοιμοξιωλόγοι, αλλά κάνουν οι κυβερνώντες τις προτάσεις τους στην Επιτροπή για να ξεκολλήσει το πράγμα», διαμηνύουν συνομιλητές του συστήματος Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης διεμήνυσε πως ό,τι θα ανοίγει δεν θα ξανακλείσει, ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης δίνει το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει. Το πόσο αποτελεσματικό θα αποδειχθεί αυτό το μοντέλο θα το δείξει η ιστορία, ωστόσο για να πετύχει θα πρέπει να μην επαναλαμβάνονται τα φαινόμενα ασυνεννοησίας, όπου άλλα έλεγε ο ένας υπουργός το πρωί και άλλα, έτερα κυβερνητικά στελέχη το βράδυ.