Κομβικό ρόλο στη μετάδοση των κυβερνητικών μηνυμάτων έχει το δίδυμο Γιώργου Γεραπετρίτη και Θοδωρή Λιβάνιου στο Μαξίμου. Σύμφωνα με τα «Νέα» από τη μία ο υπουργός Επικρατείας «σηκώνει» σταθερά τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, προκειμένου να εξηγεί προς τους πολίτες την κεντρική γραμμή αλλά και δίνοντας εγκαίρως με αυτόν τον τρόπο στη «γαλάζια» ομάδα τη γραμμή ημέρας.

Ο υπουργός αναλαμβάνει συχνά και δύσκολες επαφές ώστε να μεταφέρει σκέψεις και αιτήματα του πρωθυπουργικού γραφείου, όπως όταν είχε δώσει το «παρών» σε συνεδριάσεις της επιστημονικής επιτροπής για την υγειονομική κρίση ώστε να αποτυπώσει την κυβερνητική οπτική, χωρίς να προεξοφλείται ότι θα γίνει δεκτή.

Από την άλλη ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, προχωρά σε πιο μετρημένες εμφανίσεις, από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στο πλευρό του Γεραπετρίτη έχοντας πάρει πάνω του και την αρμοδιότητα των ΜΜΕ. Σημειωτέον, ο δίαυλος Γεραπετρίτη και Λιβάνιου, δεν άνοιξε με τον ανασχηματισμό, αλλά ήταν ενεργός από την πρώτη στιγμή. Κατά τις ίδιες πηγές ο ρόλος Λιβάνιου, στο επικοινωνιακό κομμάτι οδεύει σε «αναβάθμιση» εκτός δημόσιας σφαίρας και στη λογική να υπάρχει πιο σταθερός και κεντρικός συντονισμός.