Προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να αποκτήσει δυναμική έναντι της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη και γενικότερα να «κερδίσει» από την φθορά της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα.

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο «στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον, αδυνατούν να απαντήσουν επί της ουσίας γιατί το κόμμα δεν απολαμβάνει τα πολιτικά οφέλη από τι φθορά της κυβέρνησης, η οποία καταγράφεται όλο και πιο έντονα». «Το αφήγημα που επικρατεί είναι ότι αυτό πολύ σύντομα θα αλλάξει, μόλις η καθημερινότητα επιστρέψει και αναδυθούν όλα τα προβλήματα της πανδημίας», επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ.

Έμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, ανέφερε στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι αυτό που δείχνει να λείπει από την αξιωματική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή είναι «ένα κεντρικό αφήγημα, ένα πολιτικό σύνθημα που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο απένατι σε όλα αυτά που βιώνει η χώρα και κυρίως εκείνα που έρχονται».

Άλλο έμπειρο στέλεχος ανέφερε στην εφημερίδα ότι η δυσκολία του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι ότι καλείται να «ισορροπήσει ανάμεσα στην αντιπολίτευση που γίνεται στον δρόμο για τα δικαιώματα του λαού και στο να παγιωθεί ως ένα σοβαρό κόμμα που επιδιώκει την πολιτική συναίνεση ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή πλην εποικοδομητική αντιπολίτευση».