Η συντονισμένη επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα να απαξιώσει όλα τα ΜΜΕ, τα οποία δεν έχουν άμεση η έμμεση κομματική αναφορά στην Κουμουνδούρου, δεν προέκυψε τυχαία το τελευταίο διάστημα.

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι όταν έφτασε στη Βουλή ο φάκελος για τη διερεύνηση των ευθυνών του Νίκου Παππά μέτρα τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα. Βλέποντας ότι έρχεται προανακριτική που θα διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη με το διαγωνισμό για τα κανάλια, την αποτυχία δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ channel και τη χρηματοδότηση, τελικά, της εφημερίδας Documento - βάσει των λεγόμενων του Καλογρίτσα - ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.

Η ιδέα βέβαια είναι κάπως απλοϊκή, η δε εφαρμογή της στην πράξη κινείται στα όρια της φαρσοκωμωδίας, ιδιαίτερα όταν επιστρατεύονται κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν μαθήματα δημοσιογραφικής και πολιτικής δεοντολογίας.
Ακόμη κι έτσι όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν ότι έχουν τουλάχιστον τη δυνατότητα για μια πολιτική μάχη συσπείρωσης απέναντι σε αυτά που έχουν ήδη ακουστεί και σε αυτά που θα ακουστούν στην προανακριτική επιτροπή, όταν κληθεί ο Καλογρίτσας να εξηγήσει τι εστί... White Porcha. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα πλήξουμε!