Οι απόψεις του κ. Δρίτσα σχετικά με τη δράση της «17Ν» και το κατά πόσο οι δολοφονίες που διέπραξαν τα ηγετικά της στελέχη προκάλεσαν τρόμο στην ελληνική κοινωνία κακώς μας κακοφάνηκαν, αφού στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι περισσότεροι αυτό πιστεύουν. Εκείνο που έκανε εντύπωση και δεν πήρε διαστάσεις ήταν μια άλλη αναφορά που έκανε ο κ. Δρίτσας.

Και αναφερόμαστε στην εξίσωση που επιχείρησε ανάμεσα στον Δημήτρη Κουφοντίνα και τους Κούρδους αγωνιστές, τους οποίους μπουζουριάζει ο Ερντογάν στις φυλακές της Τουρκίας.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε μεγάλο ολίσθημα με το να τους «ταυτίζει» με τον Κουφοντίνα στην προσπάθειά του να στείλει το μήνυμα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φυλακίζει κόσμο» όπως ο Ερντογάν. Τι σχέση μπορεί να έχει, κύριε Δρίτσα, ο αγώνας των Κούρδων με τις δολοφονίες του Κουφοντίνα;

Διότι με τέτοιου είδους άστοχες συγκρίσεις και παρομοιώσεις αποδεικνύεται πως μάλλον δεν κάνατε λάθος όταν «αποενοχοποιούσατε» την εγκληματική δραστηριότητα της «17Ν», λέγοντας ότι «δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τη δράση της», αλλά θέλατε να περάσετε το μήνυμα πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι ο Ελληνας Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δηλαδή πολιτικός κρατούμενος και όχι ένας στυγνός δολοφόνος.